Kinderyoga

Jip

Visualisatie, meditatie & relaxkids

Als gecertificeerde kinderyogadocent heb ik door de jaren heen effect van yoga in de klas goed kunnen ervaren. Yoga is voor alle leeftijden, beginnend bij de baby’s, peuters en de kleuters.Kinderyoga is het niet alleen stilzitten op het matje. Het is een combinatie van yogahoudingen, creatief spel, muziek, massage op kleding, liedjes, bewegen, ontspanningsoefeningen en tekenen.

Alle kinderen ervaren soms stress. Als je druk in je hoofd bent schieten je gedachten alle kanten op. Kinderyoga helpt bij een onrustig brein door de aandacht weg te halen en te focussen op je lijf en je ademhaling. Yoga verbetert de lenigheid, het concentratievermogen,creativiteit en is goed voor zelfvertrouwen. Kinderen leren ontspannen,aardig zijn voor zichzelf, goed naar zijn/haar lichaam te luisteren, spelenderwijs ontdekken waar ze blij of juist ongelukkig van worden, leren eigen grenzen ontdekken en aangeven, accepteren dat ze goed zijn zoals ze zijn en leren bewegen binnen eigen mogelijkheden.

Yoga

Verschillende kinderyoga houdingen hebben per houding een eigen uitwerking op het lichaam. De oefeningen kunnen staand, zittend of liggend worden gedaan.In de klas worden deze oefeningen zittend en staand gedaan.

Door middel van deze oefeningen krijgen de kinderen meer energie en balans tussen lichaam en geest, leren zichzelf en anderen te waarderen en respectvol met elkaar samenwerken.

Voor meer informatie neem direct contact op met Marijana Sore 0626918719 of mail ons naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.