Kindercoaching

Kindercoaching future kids laat uw kind weer stralen

Kindercoaching is spelenderwijs, kortdurende en effectieve hulp bieden aan een kind.Soms zit een kind niet lekker in zijn vel, volet zich boos, verdrietig of vertoont een ander bovengenoemd onwenselijk gedrag. Door middel van coachinggesprekken gecombineerd aan de speelse elementen wordt aan de hulpvraag gewerkt. Samen ontdekken we welke kwaliteiten en krachten het kind in zich heeft en hoe deze te gebruiken. Het kind staat centraal en heeft een actieve rol in zijn ontwikkelproces. Het is de bedoeling om een kind sterk te maken, in zijn kracht te zetten en positief zelfbeeld te laten ontwikkelen. Als specialist zelfvertrouwen en weerbaarheid kan ik jouw kind helpen om grip op zijn emoties te krijgen.

Kindercoaching kan nuttig zijn bij de volgende signalen:

 • negatief over zichzelf denken, een negatief zelfbeeld
 • overprikkeling
 • je kind wordt gepest
 • je kind vindt het moeilijk om vrienden te maken
 • faalangst, bang om fouten te maken
 • zichzelf terugtrekken, verlegen, stil zijn
 • tegen dingen opzien, geen nieuwe dingen durven
 • clownesk of agressief gedrag, stoer voordoen.boosheid, ontploffen, agressief gedrag
 • vaak verdrietig zijn, snel huilen, last van angst
 • in emoties blijven hangen
 • onhandig contact maken, moeilijk nieuwe vrienden maken
 • vaak conflicten met andere kinderen, bepalend in het spel
 • weinig rekening houden met anderen, moeilijk kunnen inleven

Coachingtraject begint met een gratis kennismakingsgesprek.
Tijdens het gesprek  bespreken we en formulieren duidelijk de hulpvraag.

Intake
Wanneer wordt afgesproken om verder te gaan stuur ik een intakeformulier met de hulpvragen, wensen en verwachtingen van de ouders/verzorgers.Hierna volgt een gesprek waarbij het formulier uitgebreid wordt besproken. Het kind is hierbij niet aanwezig.

Het coachingtraject bestaat gemiddeld uit vijf sessies. Hier kan natuurlijk van afgeweken worden als het nodig is.Tijdens een oudergesprek wordt er steeds in overleg besloten of er nog sessies nodig zijn.Door middel van verschillende oplossingsgericht spel gaan we op zoek naar de oplossing.Spelen, praten, handpoppen, poppenkast,rollenspel, fantaseren, dromen en visualiseren zet ik naar behoefte en interesse van uw kind in. De ouders/verzorgers zijn bij deze sessies niet aanwezig.

Het kind krijgt mogelijk opdrachten mee naar huis. Het is belangrijk dat ouders hun kind positief stimuleren en complimenteren. Na een aantal sessies volgt een oudergesprek waarin besloten wordt hoe het traject verder wordt opgepakt. Er wordt besproken hoe het thuis gaat en wat er in de sessies is gedaan. We kijken dan samen of het nodig is om hier een velvolg aan te geven.

Werkmethode kinderen
- kinderyoga
- relaxkids
- kleien
- rollenspel/vertellen
- kwalieitenspel
- tekenen/schilderen
- emoties herkennen, benoemen, accepteren en op een gezonde manier uiten

Tarieven
- kennismakingsgesprek gratis
- intakegesprek ouders € 60 (ex btw)
- kindercoaching per sessie € 60,- (ex btw)
- evaluatiegesprek met de ouders € 60 (ex btw) 

Wanner een sessie niet door kan gaan dient deze minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd. In andere gevallen wordt de sessie in rekening gebracht.

Voor meer info bekijk onze website of neem,contact op met Marijana Sore 0626918719 of mail ons naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.