SOS kinderen en emoties

Kidz

“Opvoeden is ruimte geven aan emoties en grenzen geven aan gedrag.”

Emoties horen bij ons als mens. Ze zijn zelfs belangrijk. Als je dat beseft, kun je een emotie accepteren. In plaats van boos op jezelf te zijn, omdat je bang bent, kun je ook kijken naar wat het bange gevoel je wil vertellen.Kinderen kunnen hun eigen emoties accepteren als wij als opvoeders onze gevoelens accepteren. Ook hierin leren onze kinderen van ons en doen zij ons na. Hoe beter een kind zijn omgeving duidelijk kan maken hoe het zich voelt, en hoe beter het snapt wat er daarbij van binnen gebeurt, hoe meer het zelfvertrouwen het kan hebben. Het kind begrijpt zichzelf en kan de omgeving daarvan deelgenoot maken.Je kind leren omgaan met emoties vergroot dus enorm het zelfvertrouwen.

Introductieworkshop
Deze workshop van 1 tot 1,5 uur is een inspirerende en interactieve workshop. Deelnemers gaan met diverse eye- openers en concrete handvatten naar huis.

Tijdens deze workshop komt aan bod:
- Welke emoties zijn er?
- Waarom zijn emoties belangrijk?
- Wat hebben kinderen te leren?
- Wat is mijn rol hierin?

Deze workshop kan op verschillende manieren ingezet worden Zeer geschikt voor ouderavonden op scholen, KDV en gastouderbureaus.Maar ook voor informatiemarkten rondom jeugd en gezin, als inspirerende sessies in het onderwijs,coaching en hulpverlening.

3 - delige workshop  
Tijdens deze bijeenkomsten wordt nader ingegaan op de lastige basisemoties- angst, boosheid en verdriet. Alledaagse emoties die regelmatig voor vervelend en ongewenst gedrag zorgen en voor machteloosheid in het opvoeden en begeleiden van de kinderen.

Tijdens deze workshop komt onder andere aan bod :
- Wat kan ik doen als mijn/een kind boos, bang of verdrietig is?
- Hoe kan ik het beste reageren in het moment van de emotie?
- Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn/een kind op een gewenste manier zijn emotie uit?
- Hoe ga ik om met woedeaanvallen?
- Hoe leer ik mijn/een kind spannende situaties aan te gaan?
- Hoe leer ik mijn/een kind omgaan met teleurstellingen?
- Hoe geef ik ruimte aan emoties en grenzen aan gedrag?

In 3 bijeenkomsten van 2,5 uur word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben.

Blij     Bang        Verdriet     Boos

Iedere bijeenkomst staat er één emotie centraal: Bang, Boos, Bedroefd. Je krijgt inzicht en concrete tips wat je kunt doen in situaties waarin je te maken krijgt met een kind met deze emoties. Je gaat tijdens de bijeenkomsten zelf met de concrete tips aan de slag, om zo te ervaren wat bij jou en (je) kind(eren) past. Je krijgt diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk. Daarnaast is het ook fijn om als professionals/ouder en/of opvoeders samen ervaringen uit te wisselen en te sparren: van en met elkaar leren en elkaar inspireren!

weer

Voor meer info bekijk onze website of neem direct contact op met Marijana Sore 0626918719 of mail ons naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.